Uitkijkplatform in Den Helder als architectonische parel
In 2019 open

Uitkijkplatform in Den Helder als architectonische parel

22-05-2018 07:08 Laatste update: 17:06

Dit zwevende uitkijkplatform van de beroemde architecten van MVRDV moet uitzicht over de zee en de stad Den Helder bieden.

Op het uitkijkplatform SeaSaw sta je boven de branding met uitzicht over zee. Loop over het zwevende pad naar de andere kant en kijk uit over de stad Den Helder.

Den Helder is nauw verbonden met de zee, vandaar dat je er ook een marinebasis vindt. Door een versterking van de dijk is de fysieke verbinding niet meer zo gemakkelijk. Om Den Helder duidelijk aan de zee te linken, ontwierp het wereldberoemde Rotterdamse architectenbureau MVRDV het platform SeaSaw.

Oneindig

Het openbare kunstwerk Seasaw is gebaseerd op het symbool voor oneindigheid, een zigzag of soort liggende 8. Dat staat voor het oneindige uitzicht, maar biedt ook een spannende vorm voor een wandelpad. Je loopt omhoog tot je boven de branding staat. Het andere uiteinde van de liggende 8 biedt uitzicht op Den Helder. Zo markeert verbindt het letterlijk de stad en de zee.

Naast de SeaSaw heeft MVRDV een vijf kilometer lange wandel- en fietsroute over de dijk bedacht die deze beter moet verbinden met zowel de stad als de zee. Het golvende pad over de dijk brengt activiteit naar de kustlijn en nodigt bezoekers en bewoners uit om een kijkje te nemen aan de andere kant, stelt MVRDV. De realisatie staat gepland voor 2019.