Facebook onderzoekt een eigen cryptomunt
Ook blockchain-onderzoek

Facebook onderzoekt een eigen cryptomunt

14-05-2018 06:34 Laatste update: 08:02

Facebook zou een eigen cryptomunt onderzoeken waarmee betalingen op het sociale netwerk te doen zouden zijn. Dat meldt de Amerikaanse nieuwssite Cheddar.

Facebook zou serieus de mogelijkheid van een eigen cryptomunt aan het onderzoeken zijn, zeggen de bronnen van Cheddar. Facebook heeft zelf nog niets aangekondigd en er zijn nauwelijks details bekend over de mogelijke cryptomunt, behalve dat het als betaalmiddel gebruikt zou kunnen worden op Facebook Marketplace. Dat is het onderdeel waar gebruikers producten kunnen kopen en verkopen.

Een eigen cryptomunt voor Facebook zou een enorme impact kunnen hebben op de acceptatie van cryptocurrency's in het algemeen. Miljarden mensen zouden voor het eerst direct in aanraking komen met cryptomunten.

Blockchain

Of Facebook daadwerkelijk met een cryptomunt komt, valt te bezien maar vergezocht is het gerucht niet. Vorige week werd bekend dat Facebook een eigen team gericht op blockchain heeft opzet, met aan het hoofd de voormalige leidinggevende van Facebook Messenger, David Markus.

Het doel van de blockchaindivisie is uitgebreid onderzoek te doen naar de positieve en negatieve aspecten van cryptovaluta. Over een eventuele eigen cryptomunt wilde Facebook aan The Verge niets kwijt, behalve dat het zoals veel bedrijven de mogelijkheden van de blockchain onderzoekt.