Nintendo NES deze zomer weer in de winkel
Retro-hit

Nintendo NES deze zomer weer in de winkel

14-05-2018 06:43 Laatste update: 07:21

De retrogameconsole Nintendo Entertainment System Classic, kortweg NES, zal vanaf 29 juni weer in de winkel liggen.

Nadat de heruitgave van de klassieke NES eind 2016 in rap tempo was uitverkocht, heeft Nintendo de productie weer op gang gezet. Vanaf 29 juni zal de spelcomputer weer verkocht worden. De prijs blijft hetzelfde: 65 euro.

Dat heeft Nintendo in een tweet aangekondigd. Nintendo belooft ook dat de spelcomputer dit keer niet zo snel uitverkocht is. Zowel de NES als de heruitgave van de SNES moeten in ieder geval tot het eind van dit jaar beschikbaar zijn.

Het betreft dezelfde heruitgave als in 2016, dus inclusief twee controllers en 30 vooraf geïnstalleerde spellen, zoals Donkey Kong, Zelda, Metriod en Super Mario Bros. De computer is via een HDMI-kabel aan elke tv aan te sluiten.

Uitverkocht

Bij de eerste heruitgave van zowel de NES als de SNES waren fans boos dat de spelcomputer overal direct was uitverkocht. Op Marktplaats.nl gingen de consoles kort na de lanceringsdatum flink over de kop, voor soms wel twee keer de originele prijs.

Wel kwam de hernieuwde SNES de afgelopen maanden veelvuldig langs op uitverkoopsite iBood, voor 70 euro in plaats van 90 euro.

Bekijk ons item over de NES Classic Mini van eind 2016: