Lenovo toont smartphone zonder schermranden
Zonder notch

Lenovo toont smartphone zonder schermranden

14-05-2018 09:48 Laatste update: 09:58

Lenovo heeft een teaser van een nieuwe smartphone zonder notch of schermrand online gezet. De Chinese telefoonmaker zou daarmee de eerste zijn.

In de strijd om het randloze scherm hoopt Lenovo de eerste te zijn die het scherm volledig tot elke hoek van de voorkant van een smartphone weet te spreiden. In zowel een illustratie als een afbeelding van de nieuwe Lenovo Z5 laat het Chinese bedrijf geen inkeping (notch) of homeknop zien. Lenovo's vice-president Chang Cheng plaatste de afbeeldingen op het Chinese sociale netwerk Weibo.

Wat Lenovo met de frontcamera doet, is nog niet duidelijk. Smartphonemaker Vivo liet op de CES een demo zien van een popup-frontcamera die na het drukken op een knop uit het toestel schuift. Ook is het onbekend wanneer de Lenovo Z5 op de markt zou komen.

Notch

De strijd om randloze telefoonschermen werd jaren geleden aangewakkerd door Samsung, dat met zijn Galaxy Edge-toestellen de schermranden aan de zijkant van de telefoon wist weg te halen. Apple kwam pas vorig jaa met de iPhone X, met een nagenoeg randloos scherm met alle intelligentie voor gezichtsherkenning in een notch bovenin het scherm weggestopt.

Daarop volgden vrijwel alle Android-smartphonemakers met eigen varianten van de notch. Asus pochte zelfs dat zijn notch 26 procent kleiner was dan die van Apple.

De meest elegante notch is op dit moment van de Essential Phone. Daarbij is de notch niet meer dan een ronde uitsparing.