Nieuwe Xbox-controller voor spelers met beperking
Gamen met je voeten

Nieuwe Xbox-controller voor spelers met beperking

16-05-2018 10:49 Laatste update: 17-05-2018 10:51

Microsoft heeft een aanpasbare Xbox-controller ontwikkeld voor mensen met een lichamelijke beperking.

De Xbox Adaptive Controller is zo gemaakt dat gamers met een lichamelijke beperking kunnen gamen zoals dat voor hen het meest prettig en comfortabel is. De controller heeft twee grote, programmeerbare knoppen met het formaat van een onderzetter.

De rest van de knoppen, trekkers en sticks van de controller, kunnen zelf op maat worden toegevoegd dankzij 19 aansluitingen op de achterkant van de controller. Zo kunnen gebruikers zelf kiezen hoe zij de controller bedienen, bijvoorbeeld met grote knoppen, met voetpedalen, met een joystick of juist met gevoelige bewegingsdetectie.

Met voeten

"Ik kan de Xbox Adaptive Controller aanpassen naar wat ik maar wil", zegt Microsoft Store-medewerker Solomon Romney, die zonder vingers aan zijn linkerhand werd geboren. "Als ik een game volledig met mijn voeten kan spelen, dan kan dat."

Microsoft heeft de controller plat en rechthoekig gemaakt zodat die goed in de schoot van spelers kan liggen. Met verbindingspunten kan de controller op schoot worden vastgezet met klittenband, ook zijn er aansluitingen voor op rolstoelen en bureaus. De hoeken en randen van de controller zijn zacht en afgerond, zodat gebruikers hun handen op de randen kunnen laten rusten en een eventuele val op de voeten geen pijn doet.

De Xbox Adaptive Controller komt later dit jaar op de markt voor een prijs van 99,99 dollar.