Dutch design

Tafel, stoel en kast in één

18 mei 2018 11:18

Deze combinatie van tafel, stoel en kast is niet alleen handig in een microwoning.

Het idee voor zijn 3-in-1-meubel werd geboren in zijn eigen kamer én in een typisch smal Amsterdams studentenhuis. De 'Salontafel met loungestoelen én opbergruimte' stond onlangs op de meubelbeurs in Milaan. Meubelmaker Olivier Vrij timmert aan de weg met zijn slimme meubelstuk.

In een lage strak witte salontafel zijn twee retrostoeltjes en een kastruimte verstopt. Dat is niet alleen handig als je op een studentenkamer woont, maar wordt met de kleiner wordende starterswoningen en de opkomst van tiny houses voor meer mensen aantrekkelijk. En sowieso: als je niet wilt zitten, staat een stoel maar in de weg.

De retrostoeltjes zijn vervaardigd van luxe notenhout. De salontafel, van contrasterend wit gespoten Stabilo Lightwood, werd hier omheen gevormd. Dat leverde ook nog vernuftige opbergruimte op, waar je de leuning en zitting van de stoeltjes in kwijt kunt, maar ook nog plaats is voor je laptop en wat andere spulletjes. Slim.

Salontafel met loungestoelen én opbergruimte is het eerste meubel van student aan het Hout- en Meubileringscollege (HMC) Olivier Vrij. Hij trok er meteen aandacht mee op de prestigieuze Meubelbeurs in Milaan. En hij is de winnaar van de Baars en Bloemhoff-prijs Master of Materials. Toch is hij pas 20 jaar en is nog bezig met zijn specialisatie Meubelontwerp aan het HMC. "Als ik klaar ben met het HMC wil ik gaan werken en tegelijkertijd voor mezelf beginnen of toch nog heel misschien naar een kunstacademie gaan."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

'Tiny house' bouwen in Nederland? Best pittig