Accu-gate

Samsung dist Apple met spotje over trage iPhones

18 mei 2018 10:25

In een nieuwe commercial steekt Samsung de draak met gebruikers van een oude, langzame iPhone.

Eind vorig jaar gaf Apple zelf al toe dat het bedrijf niet al te handig heeft geopereerd bij het bewust trager maken van iPhones met een oude, versleten batterij. Omdat dergelijke toestellen niet goed kunnen omgaan met plotselinge pieken in het energieverbruik maakt Apple de iPhones trager. Tot woede van enkele gebruikers die zich bedonderd voelen.

Samsung strooit in een nieuwe commercial nog wat extra zout in de wonden. We volgen een iPhone-gebruikster die dankzij haar trage telefoon steeds in de problemen komt. Bij de douane kan ze bijvoorbeeld niet snel genoeg haar boarding pass laten zien.

Als ze ten einde raad bij een Apple Store langsgaat voor hulp – buiten komt de regen met bakken naar beneden – komt ze opnieuw van een koude kermis thuis: de verveelde Apple-medewerker waarschuwt dat het uitzetten van de feature die de telefoon trager maakt en kan leiden tot het spontaan uitvallen van het toestel.

Na alle kritiek op de vertragingspraktijken besloot Apple overigens om bezitters van een oude iPhone tegemoet te komen door de batterijen voor 29 euro te vervangen. Omdat de Apple-medewerker in het Samsung-spotje die mogelijkheid niet noemt, besluit de vrouw maar gewoon een Samsung te kopen. En plotseling gaat ook de zon schijnen...

Door de korting op het vervangen van oude iPhone-accu's kampte Apple de afgelopen maanden met grote tekorten, waardoor gebruikers wekenlang moesten wachten op een nieuwe batterij voor hun toestel. Vorige week meldde Apple weer voldoende iPhone-batterijen op voorraad te hebben.

Miniatuurvoorbeeld
Tip

Zo check je of je iPhone-accu aan vervanging toe is