Beeld © Getty
Beeld © Getty
Even wachten...

'Lancering AR-headset Apple in 2021'

18 mei 2018 15:35

Apple werkt aan een bril voor augmented reality (AR) die in 2021 zal uitkomen. Dat voorspelt analist Gene Munster van Loup Ventures.

Eerder ging Loup Ventures er nog vanuit dat Apple de AR-bril in september 2020 zou lanceren. Munster verwacht dat Apple in het eerste jaar tien miljoen exemplaren kan verkopen van de AR-bril tegen een prijs van 1.300 dollar. Daarmee zou de wearable goed zijn voor 3 procent van de verwachte jaaromzet in 2022.

Om het enthousiasme voor een AR-headset op gang te brengen, zal Apple eerst meer AR-mogelijkheden gaan bieden via de iPhone, voorspelt Munster. Daarmee maakt het bedrijf de weg vrij voor ontwikkelaars die meer ARKit-apps zullen uitbrengen.

Tim Cook

Apple-ceo Tim Cook heeft zich in het verleden meermaals positief uitgelaten over de toekomst van augmented reality. Bij de AR-divisie van Apple zouden inmiddels al enkele honderden mensen werken.

Om de AR-bril tot een succes te maken is het volgens Munster wel nodig dat de scepsis over dergelijke brillen verdwijnt bij het publiek. De analist heeft echter goede hoop dat dat gaat gebeuren. "We zijn niet gemaakt om de wereld te ervaren door een klein schermpje vast te houden."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

iPhone-bril biedt augmented reality voor 99 dollar

Microsoft en Google

Meerdere bedrijven hebben al AR-brillen geïntroduceerd, waaronder Epson, Microsoft en Google. Die brillen zijn vooral gericht op zakelijk gebruik. Zo bracht Microsoft in december 2017 de HoloLens in Nederland op de markt. 

Google zou intussen ook werken aan een nieuwe augmented-reality-bril met camerasensoren en een microfoon voor spraakbediening. Google werkt hiervoor samen met de Taiwanese fabrikant Quanta, die eerder ook de Pixel C-tablet heeft geproduceerd.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

'Snapchat werkt aan Spectacles met augmented reality'