Elektrische Jaguar brengt Harry en Meghan naar receptie
Stijlvol elektrisch

Elektrische Jaguar brengt Harry en Meghan naar receptie

21-05-2018 07:11 Laatste update: 22-05-2018 06:07

De jurk was Givenchy, de elektrische auto van Jaguar. Harry en Megan reden de moderne update van een tijdloze klassieker.

De halve wereld zat zaterdag voor de televisie om het huwelijk van prins en tv-ster te bekijken. Snikkend met een zakdoekje of gniffelend met de Twitter-app open. Voor de liefhebbers van stijl was er niet alleen de jurk van Meghan, maar bracht ook Harry iets bijzonders mee. De Jaguar E-Type Concept Zero. Een eind jaren 70 ontworpen schoonheid van een cabrio, waar oorspronkelijk een zes cilinder benzinemotor in werd gebouwd.

Maar de afdeling Jaguar Land Rover Classic bouwde hem om naar een elektrische wagen met een acceleratie van 0 naar 100 in 5,5 seconde. Een volle seconde sneller dan de auto deed toen hij nog benzine verbruikte. Het accupack is hetzelfde formaat en gewicht als de oorspronkelijke motor was. Alles bij elkaar is de auto 46 kilo lichter geworden. Het realistische bereik met de 40 kWu accu is 270 kilometer, dus na de receptie kon het pasgetrouwde stel nog prima een eindje touren.