Deze RED-smartphone heeft een holografisch scherm
Modulair toestel

Deze RED-smartphone heeft een holografisch scherm

22-05-2018 12:35 Laatste update: 12:36

Camerameker RED komt met een nieuwe modulaire smartphone met een unieke feature: een holografisch scherm.

RED, bekend als fabrikant van high-end camera's, komt met de bijzondere Hydrogen One-smartphone. Het toestel is modulair. Dat hebben fabrikanten vaker geprobeerd, waaronder Motorola, maar tot nu toe zonder al te veel succes.

RED ziet de Hydrogen One echter als een extensie van zijn high-end camera's. Deze smartphone kan je op alle RED-camera's plaatsen als display. De eerste module waarmee de camerafabrikant komt is erg origineel en moet het mogelijk maken om je huidige cameralenzen van onder meer Canon, Fuji, Leica en Nikon op de Hydrogen One te monteren.

Holografisch beeld

De Hydrogen One is bovendien uitgerust met nieuwe schermtechnologie die RED '4-view' noemt. Het maakt het mogelijk om van een standaard scherm met 2560 x 1140-resolutie over te schakelen naar 3D en nog een stap verder naar een holografisch beeld. 

Volgens The Verge was de demo van holografisch videochatten indrukwekkend. Het hologram laat diepte in het scherm zien. Twee camera's aan de voorkant zorgen dat je jezelf en je gesprekspartner als een 3D-hologram ziet. Hoe dat eruit ziet weten alleen de genodigden van het RED-evenement waar de Hydrogen One werd gepresenteerd. Niemand mocht foto's of video's van het scherm maken, omdat het 4-view scherm niet goed te filmen is.

De Hydrogen One zou ook indrukwekkend 3D-geluid dat niet onderdoet voor Dolby 5.1 surround via koptelefoons laten horen. Verder is de camera uitgerust met USB-C, een ietwat oudere SnapDragon 835-processor, dual sims, een mini-jack voor koptelefoons en een enorme 4500 mAh-batterij.

Of de Hydrogen One die later dit jaar op de markt komt met prijzen tussen de 1200 en 1600 euro een grote hit zal worden, valt te betwijfelen. Het toestel is gericht op een niche markt van contentmakers. Maar het is wel een van de meest afwijkende smartphones in tijden.