Siri hint op extra stem en nieuwe HomePod
Siri geeft hints

Siri hint op extra stem en nieuwe HomePod

22-05-2018 10:28 Laatste update: 10:30

De Apple-assistent Siri vertelt gebruikers zelf dat het later dit jaar een nieuwe stem krijgt. Ook hint Siri op een mogelijke nieuwe HomePod.

Op 4 juni staat Apple-ceo Tim Cook weer op het podium om nieuwe producten te onthullen tijdens Apples jaarlijkse World Wide Developers Conference (WWDC). Onder wijlen Steve Jobs werden alle nieuwtjes  meestal strikt geheim gehouden, maar onder Tim Cook lekt er steeds meer uit. Dit keer lijkt Apple daar zelf ook aan mee te werken.

Stemassistent Siri blijkt namelijk gebruikers die vroegen naar de WWDC enkele hints te geven, zoals 'La la la, Siri is getting a brand new voice.' Niet alleen krijgt Siri een nieuwe stem, maar de stemassistent krijgt naar eigen zeggen ook een nieuwe behuizing: "I'm gonna have a shiny new home! Well, not really shiny, more meshy and matte..."

Dat laatste hint mogelijk op een nieuwe HomePod. Volgens geruchten zou het gaan om een 199 dollar kostende HomePod met de merknaam Beats. 

Verbeteringen

Belangrijker dan een nieuwe HomePod of een nieuwe stem zou een Siri zijn die sterk verbeterd is. De concurrerende stemassistenten Amazon Alexa en Google Assistant luisteren beter naar gebruikers dan Siri en bovendien is Apples assistent op de HomePod nog maar zeer beperkt te gebruiken.

Overigens is het ons niet gelukt om op de iPhone met dezelfde vraag meer dan een droge verwijzing naar een WWDC-webpagina te krijgen. Wellicht, dat alleen een beperkte groep gebruikers deze antwoorden met hints van Siri hebben gekregen.

Kijk ook: deze verbeteringen zouden wij graag in de HomePod zien