Predikant hekelt Silicon Valley: geen ruimte meer voor armen
Bijbelse opdracht

Predikant hekelt Silicon Valley: geen ruimte meer voor armen

22-05-2018 16:17 Laatste update: 23-05-2018 08:09

Een predikant in Palo Alto, de stad in het hart van de Amerikaanse techsector, is opgestapt bij zijn kerk. Hij had in ferme bewoordingen zijn onvrede geuit over de armoede en ongelijkheid in Silicon Valley.

Volgens de 28-jarige predikant Gregory Stevens kunnen mensen met lage inkomens niet langer in Palo Alto wonen en is dat de schuld van de tech-industrie, meldt The Guardian. "De tech-industrie wordt gedreven door eindeloze winsten, status, ongebreidelde hebzucht en de mythe dat technologie op de een of andere manier altijd de wereld verbetert", stelt Stevens.

Stevens noemt Palo Alto, het mekka van de Amerikaanse tech-industrie, een "ghetto van rijkdom en macht". Hij hekelt de linkse kerkgangers die weliswaar zeggen dat ze willen vechten voor sociale rechtvaardigheid maar in de praktijk niets doen.

Onderdrukking en onrecht

Op zijn inmiddels verwijderde Twitter-account noemde Stevens sociale rechtvaardigheid in het 'elitaire schijthol van haat' Palo Alto daarom een 'fucking grap'. Tegenstanders van Stevens duikelden de tweets op toen hij nieuwe vergunningen wilde aanvragen voor activiteiten in de kerk.

De predikant erkent inmiddels dat de tweets 'onprofessioneel en pijnlijk' waren. Om verdere schade voor zijn kerk te beperken heeft Stevens zijn functie neergelegd. Hij blijft wel achter zijn boodschap staan. "Ik denk dat woede vanwege onderdrukking en onrecht een Bijbelse opdracht zijn."

In een mail aan The Guardian hekelt Stevens onder meer Facebook. Het bedrijf is er volgens hem verantwoordelijk voor dat 'de historische zwarte en bruine buurt in het oosten van Palo Alto kapot is gegaan door gentrificatie'.