HTC lanceert glimmende U12+ smartphone zonder notch
Met knijpbediening

HTC lanceert glimmende U12+ smartphone zonder notch

23-05-2018 08:00 Laatste update: 08:44

HTC's nieuwe smartphone U12+ heeft geen notch bovenin het scherm zoals veel concurrenten. Het toestel met een glimmende behuizing heeft een functie om hem makkelijker met één hand te bedienen.

HTC brengt zijn nieuwe smartphone U12+ vanaf medio juni uit in Nederland voor 799 euro. Dat maakte de Taiwanese fabrikant woensdag bekend. Het toestel heeft een 6 inch scherm met een 2880 x 1440 resolutie, zonder de notch die in veel nieuwe toestellen zit. Ook beschikt de U12+ over dubbele camera's aan de voor- en achterkant.

De HTC-smartphone heeft een nieuwe mogelijkheid voor bediening met één hand via een mini-schermpje. De schermweergave verklein je door twee keer te tikken met je duim op de zijkant. Net als bij de voorganger U11 kan je sommige functies ook oproepen door de zijkanten van het toestel in te knijpen, bijvoorbeeld voor het starten van de camera of het oproepen van de spraakassistent.

Camera's

De dual-camera aan de achterkant heeft een 12 megapixel wide-angle sensor met optische beeldstabilisatie en laserautofocus en een 16 megapixel telefoto-sensor met twee keer optische zoom. De camera heeft een verbeterde bokeh-modus voor een scherptediepte-effect en neemt 4K-video's in 60 frames per seconde op. De frontcamera beschikt over 8 megapixel. 

De U12+ werkt met de Snapdragon 845-chip, heeft 6GB werkgeheugen en 64GB opslag, wat is uit te breiden met micro-sd-kaartjes. Er komt later dit jaar ook een versie met 128 GB. Het toestel is waterdicht en de vingerafdruksensor zit achterop, een stukje onder de camerasensor. Het toestel is ook te ontgrendelen met gezichts- of stemherkenning en de accu heeft een 3500 mAh-capaciteit.

Geen draadloos opladen of mini-jack

HTC heeft zijn smartphone nog niet uitgerust met de mogelijkheid tot draadloos opladen. De 3,5 mm-jack voor audio heeft plaatsgemaakt voor USB-C. HTC levert het toestel met relatief goede oordoppen met active noise cancelling.

Erg glimmend

De HTC U12+ heeft een glimmende behuizing die erg gevoelig is voor vingerafdrukken. Het toestel verschijnt in drie kleuren: zwart, 'translucent blue' en 'flame red'. De donkerblauwe versie heeft een iets transparante behuizing waardoor je een stukje van de binnenkant van het toestel ziet. De 'flame red'-editie lijkt steeds van kleur te veranderen tussen paars en goud.