Video: Star Wars in het klein
Net echt

Video: Star Wars in het klein

04-06-2018 06:41 Laatste update: 06:43

Star Wars-scènes met miniatuurtjes winnen een fotoprijs.

Felix Hernandez Rodriguez maakt van kinderspeelgoed indrukwekkende scènes uit Star Wars. Met een paar Troopers-poppen weet hij een hyperrealistische foto te maken.

De Star Wars-scènes met poppen weet Hernandez Rodriguez zo goed te maken, dat hij er een prijs voor won. In de Dedication competitie van Capture One was hij de winnaar vanwege zijn toewijding. Wie een making-off bekijkt, ziet hoe totaal geconcentreerd en zorgvuldig hij in zijn Dreamography-studio uren bezig is met zijn Star Wars-figuurtjes.

De winnende foto is Myth Mountains. “Meestal gebruik ik als achtergrond stockimages die ik online aanschaf. Maar in dit laatste beeld wilde ik de werkelijkheid in scène zetten. In het gebied Los Cabos wist ik de juiste rotsen te vinden. Voor de mist moest ik de poppen in het water zetten. Daarvoor had ik een lange sluitertijd nodig waardoor de lucht overbelicht werd, maar dat heeft hier de onderdelen juist bij elkaar gebracht. Het heeft vier dagen gekost het juiste licht te vinden. Maar... wie wil er nou niet van het naspelen van scènes uit Star Wars zijn werk maken?"