Zonder toetsenbord

In 2019 te koop: laptop met twee schermen

5 juni 2018 17:32

Asus wil volgend jaar een laptop met twee schermen en zonder toetsenbord lanceren. Het Taiwanese computermerk toonde dinsdag een conceptversie van de laptop op de grote Computex-beurs.

De nieuwe conceptlaptop van Asus, genaamd Project Precog, ziet er dichtgeklapt nog normaal uit, maar eenmaal geopend valt direct op dat er geen fysiek toetsenbord is. De laptop is als 'normale' laptop te gebruiken, maar je typt niet op fysieke toetsen, maar op een groot scherm.

De Project Precog-computer lijkt op twee tablets die aan elkaar zijn geplakt. Verbind je een toetsenbord en een muis aan de laptop, dan verdwijnt het digitale toetsenbord en heb je een dubbel scherm. Het is nu nog een conceptproduct, maar de Taiwanese fabrikant zegt van plan te zijn het apparaat volgend jaar op de markt te brengen.

De conceptlaptop doet een beetje denken aan de bijzondere gaminglaptop van Razer, Project Valerie, met twee extra schermen die aan weerskanten worden uitgeklapt.  

Touchscreen vervangt touchpad

Asus trok op de Computex-computerbeurs ook de aandacht met zijn nieuwe Zenbook Pro's, waarin de touchpads zijn vervangen door touchscreens. Deze laptops komen in juli op de markt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Asus-laptop heeft 'smartphone' als touchpad