EA onthult FIFA 19, Anthem, Unravel 2, nieuwe Command & Conquer
E3 2018

EA onthult FIFA 19, Anthem, Unravel 2, nieuwe Command & Conquer

11-06-2018 06:36 Laatste update: 09:12

EA heeft tijdens de gamebeurs E3 zijn nieuwe games uit de doeken gedaan. Dit waren volgens Jan Meijroos de vijf meest opvallende aankondigingen.

1. Unravel 2 

EA dropte een heus bommetje door a) een vervolg op Unravel aan te kondigen, en b) de game ook direct beschikbaar te maken. Unravel 2 kun je nu downloaden voor pc, PlayStation 4 en Xbox One voor 19,99 euro. Yarny, het kleine rode wollen poppetje wist  in 2015 de harten van spelers te veroverde met zijn sidescrolling, puzzel-platform gameplay in de indie-hit Unravel. In deel 2 mag je op een nieuw avontuur en dat kun je coöperatief doen met een vriend(in), of in je eentje.

2. Anthem

Anthem is de nieuwe game van BioWare die vorig jaar onthuld werd. De gameplay-demo verdeelde gamers in twee kampen. Sommigen noemden het een ‘day one purchase’, terwijl anderen spraken over een ‘zielloze Destiny-kloon.’ In vier minuten en 19 seconden een complexe game showen is altijd tricky, en veel BioWare-fans missen de Dragon Age- en de Mass Effect-dagen, waarbij singleplayer RPG-gameplay hoog in het vaandel stond. De makers stellen echter dat Anthem wel degelijk in alleen te spelen is, al zal de game dan wel flink lastiger worden gaandeweg.

Voordeel van Anthem is dat je niet zozeer een klasse aanmaakt er daar de hele game aan vastzit, maar dat er verschillende type Javelin-exosuits zijn die een bepaalde speelstijl reflecteren waar je als piloot desgewenst tussen kunt wisselen. De game verschijnt op 22 februari 2019.

3. FIFA 19

Een nieuw jaar een nieuwe FIFA en dit jaar heeft FIFA 19 de Champions League-licentie van Konami’s PES afgesnoept. “Meer dan tien jaar lang was de UEFA Champions League een van de onderdelen waar spelers het meest naar hebben gevraagd. We zijn enorm enthousiast dat een van de grootste competities ter wereld nu onderdeel is van 'The World's Game' in FIFA 19", aldus Aaron McHardy, Executive Producer voor EA SPORTS FIFA. De licentie heeft direct impact op de rest van de gamemodi.

Zo jagen spelers in de singleplayer modus, The Journey: Champions, als jonge voetballer Alex Hunter op de UEFA Champions League-trofee. Uiteraard kunnen we onze droomselectie samenstellen in FIFA 19 Ultimate Team met unieke live-content uit onder meer de UEFA Champions League en UEFA Europa League.

4. Command & Conquer: Rivals

Vooraf grapte ik dat het wel eens tijd zou worden dat EA met een nieuwe Command & Conquer zou komen, de befaamde RTS-serie van weleer. Subiet werd er een nieuwe game aangekondigd: Command & Conquer: Rivals… voor Android en iOS. Fans pissig, Twitter ging helemaal los, maar laten we eerst nu eens rustig afwachten wat de mobiele strijd tussen de GDI en de Brotherhood of Nod ons brengt.

5. EA goes Netflix

EA komt met Origin Access Premier: een Netflix-achtige dienst die spelers als eerste volledige toegang geeft tot nieuwe EA-releases voor de pc, met inbegrip van aankomende lanceringen zoals Madden NFL 19, FIFA 19, Battlefield V en Anthem. Tegelijkertijd krijgen gamers de perks die bij het huidige Origin Access Basis-lidmaatschap horen: toegang tot een evoluerende bibliotheek van meer dan 100 games waaronder Battlefield 1, Mad Max en de Batman: Arkham serie, evenals verschillende recent toegevoegde titels zoals Need For Speed Payback, Inside, This Is The Police, The Surge en diverse anderen. Daarnaast krijgen leden 10% korting op Origin-aankopen.

Origin Acces Premier zal €14,99 per maand kosten of €99,99 per jaar.