Tesla krijgt volledig zelfrijdende functies in augustus
Handjes los

Tesla krijgt volledig zelfrijdende functies in augustus

11-06-2018 10:12 Laatste update: 19:59

In augustus moet een update van de software van Tesla ervoor zorgen dat de auto's volledig zelfstandig kunnen rijden.

Weggestopt in een Twitter-bericht heeft Elon Musk laten doorschemeren dat Tesla's vanaf augustus zelfrijdend de weg op kunnen. Volgens Musk waren de huidige AutoPilot-functies 'volledig gefocust op veiligheid', maar begint het bedrijf met de komende update 'met het uitrollen van volledig zelfrijdende functies'.

De nieuwste modellen van Tesla zijn al uitgerust met een pakket aan sensoren en camera's. Musk zei eerder al dat dit voldoende zou moeten zijn om de auto's volledig zelfrijdend te maken.

Tot nu toe waren de zelfrijdende functies beperkt tot het overnemen van het stuur op de snelweg (AutoPilot) en het remmen in noodsituaties. Hierbij blijft de bestuurder altijd verantwoordelijk en wordt hij gewaarschuwd als de Tesla de situatie onoverzichtelijk vindt, waarna de bestuurder het stuur moet overnemen.

Ongeluk

Meerdere malen is een auto van Tesla in de AutoPilot-modus betrokken geweest bij een ongeluk. Afgelopen maart knalde de Tesla van een Apple-ontwikkelaar tegen een betonnen wegafscheiding. Vorige week bleek uit onderzoek dat deze Tesla versnelde vlak voor het fatale ongeluk.

Zo werkt de technologie die auto-ongelukken moet voorkomen:

Subscribe je op ons YouTube-kanaal