'Google Pixel 3 krijgt ook notch'
Google-telefoon

'Google Pixel 3 krijgt ook notch'

11-06-2018 17:34 Laatste update: 17:42

Nieuwe gelekte foto's van de Google Pixel 3 XL-telefoon tonen een notch bovenaan het scherm en dubbele camera's voorop.

De gelekte foto's van de Pixel 3 XL bevestigen de geruchten over Google's nieuwste smartphone die al een tijdje de ronde doen. Het toestel krijgt een notch, een inkeping bovenin het scherm, zoals eerder bij de iPhone X. Aan de voorkant zitten dubbele camera's, achterop alleen een enkele camera.

De achterkant van de Pixel 3 XL is van glas en het toestel draait op een Qualcomm Snapdragon 845-chip. Of de glazen achterkant bedoeld is voor de ondersteuning van draadloos laden of snelladen is nog niet bekend. Het model in de foto's heeft 4GB aan RAM en 128 GB aan opslag.

De Pixel 3 XL krijgt een vingerafdrukscanner midden op de achterkant. De Pixel 3 XL is uitgerust met USB-C, een mini-jackpoort voor koptelefoons ontbreekt.

Zelf ontwikkelen

Google zou zijn nieuwe Pixel-telefoons voor het eerst helemaal zelf ontwikkelen. Google nam in januari een deel van HTC over. Daarbij zou Google onder meer een team in handen hebben gekregen dat zich toelegt op de ontwikkeling van hardware en software.

Geen groot verkoopsucces

De Pixel-lijn van Google is vooralsnog maar in een beperkt aantal landen verkrijgbaar. Google bracht de smartphones tot nu toe nog niet officieel in Nederland uit, als zijn ze via webwinkels wel te koop.

Een gigantisch verkoopsucces is de Pixel nog niet. In 2017 zou Google volgens analist IDC 3,9 miljoen Pixels hebben verscheept. Dat is iets minder dan het aantal iPhones dat Apple in een week verscheept, goed voor een jaarlijks totaal van vorig jaar 216 miljoen iPhones.