Deze slimme barbecue is 'bijna rookloos'
Geen prikkende ogen

Deze slimme barbecue is 'bijna rookloos'

27-06-2018 06:01 Laatste update: 08:33

De BioLite Firepit is een vuurkorf met grillrooster die je bedient via een app. Hij laat op een vernuftige manier het hout nagenoeg rookloos verbranden.

Niks is leuker dan een barbecue op een zwoele zomeravond, gevolgd door een kampvuur waarboven je marshmallows aan een stok smelt. Alleen de rook kan weleens roet in het eten gooien. Je ogen prikken en de volgende dag stinkt je kleding.

Fabrikant Biolite claimt met dé oplossing voor barbecuerook te komen. De Biolite Firebit, die in eind juli op de markt komt, is een slimme houtbarbecue en vuurkorf in één die 30 seconden na het aansteken van de houtblokken niet meer rookt. De Firepit blaast met een ventilator via een gepatenteerd patroon lucht door de brandende houtblokken, zodat ze optimaal verbranden. Daardoor komt er bijna geen rook meer vrij.

App

De intensiteit van de luchtstroom regel je zelf met een app op je smartphone, die via bluetooth verbonden is met de Firepit. Zo heb je controle over de rook die er nog vrijkomt. Ook kan je je smartphone via de Biolite-powerbank opladen.

Er kunnen vier 'gemiddelde' houtblokjes in en hij werkt ook prima met kooltjes. Aan de zijkanten zit dun, fijnmazig gaas, waardoor de vuurkorf min of meer transparant oogt. De Firepit is daarmee ook een prachtige vuurkorf waar je urenlang naar kan staren.  

Voor op het balkon

Als hij echt bijna rookloos is, dan zou dit de ideale barbecue zijn voor op het balkon in de stad. Zodat de bbq niet langer de was van de buren vervuilt. De Firepit kost circa 250 euro.