Startup: usb-beveiliging iPhone al omzeild
Security

Startup: usb-beveiliging iPhone al omzeild

15-06-2018 09:18 Laatste update: 09:29

De startup Grayshift zegt de nieuwe usb-beveiliging van de iPhone te hebben omzeild. Door de nieuwe beveiliging wordt er na een uur om een pincode gevraagd zodra je een usb-apparaat aansluit.

De usb-beveiliging zit in iOS 12, dat deze herfst beschikbaar komt voor iPhones en iPads. Mensen die de betaversie van iOS 12 draaien kunnen al gebruikmaken van de nieuwe beveiliging, maar volgens techsite Motherboard heeft GrayShift al een omweg gevonden.

15.000 dollar

Het is onduidelijk hoe GrayShift de beveiliging weet te omzeilen. In een betaversie van zijn product zou een technologie zitten die dit mogelijk maakt. Of de claims van GrayShift daadwerkelijk kloppen of dat het marketingpraat is, is niet bekend.

Grayshift wordt door opsporingsdiensten gebruikt om iPhones te kraken. Hun apparaten kosten ruim 15.000 dollar, waarmee je zo'n 300 iPhones kunt kraken. Voor 30.000 dollar krijg je het apparaat dat ongelimiteerd iPhones kan kraken.

Dwarsbomen

Apple zegt de nieuwe beveiliging niet in het leven te roepen om justitiële opsporingsdiensten te dwarsbomen, maar om zijn gebruikers te helpen in landen waar de wet hen minder bescherming biedt. Ook wijst Apple erop dat criminelen en spionnen gebruikmaken van dezelfde technieken als justitie om de beveiliging van de iPhone te omzeilen.