Na 72 jaar wordt het Dick Tracy-horloge toch gebouwd
Retro-smartwatch

Na 72 jaar wordt het Dick Tracy-horloge toch gebouwd

15-06-2018 12:17 Laatste update: 13:57

De allereerste smartwatch bestond alleen op papier: al in 1946 droeg stripheld Dick Tracy een radiohorloge om mee te communiceren. Nu gaan twee horlogemakers de eerste werkende variant van het uurwerk maken.

De broers Nick en Charlie Mathis maakten twee jaar geleden ook al eens een horloge dat sprekend leek op dat van Dick Tracy. Maar in dat model ontbrak de radio waarmee de rechercheur met andere agenten communiceerde. Met hun nieuwe versie van het horloge, waarvoor de gebroeders Mathis een Indiegogo-actie op poten hebben gezet, maken ze het goed.

Het nieuwe Dick Tracy-horloge is voorzien van een geïntegreerde Bluetooth-module, een microfoon en een speaker. Met de nieuwe 2-way wristwatch radio is het daardoor wel mogelijk om gesprekken te voeren via een gepairde smartphone.

Duizend stuks

Op het moment van schrijven hebben de broers Mathis het doelbedrag van 30.000 dollar op Indiegogo al ruimschoots binnen. Wie ook een Dick Tracy-horloge wil, moet dan ook haast maken. De horlogemakers willen duizend exemplaren van het uurwerk maken. In december hopen zij hun klokjes te leveren.