T-Mobile start recycle-abonnement
Na 2 jaar inleveren

T-Mobile start recycle-abonnement

25-06-2018 05:01 Laatste update: 07:01

T-Mobile introduceert de Recycle Deal waarbij je een lager maandbedrag betaalt als je je smartphone na twee jaar weer inlevert voor recycling.

Klanten krijgen na twee jaar de keuze om hun smartphone in te leveren of alsnog te kopen door een restbedrag te betalen. De Recycle Deal geldt alleen voor abonnementen met een looptijd van twee jaar. De keuze van het toestel beperkt zich tot high-end smartphones waaronder de iPhone 8, Galaxy 9, de Huawei P20, Sony Xperia XZ2 en nog een paar toestellen.

Bij een iPhone 8 of een Samsung Galaxy 9 scheelt de Recycle Deal zes euro per maand en bij de P20 vier euro. De restbedragen zijn bij deze toestellen respectievelijk 144 euro en 96 euro als je de toestellen alsnog wilt kopen. Het restbedrag wordt aan het einde van het abonnement op de factuur gezet. Door het toestel in te leveren verkoop je hem als het ware aan T-Mobile die de smartphones een tweede leven gaat geven.

Zonder waterschade

Is het toestel echter beschadigd, dan vervalt de Recycle Deal. T-mobile neemt alleen toestellen terug met normale gebruikssporen, zonder waterschade en de aan- en uit knop moet normaal werken. 

Een andere mogelijk optie is om deze toch terug te kopen voor het restbedrag. Mogelijk dat je meer vangt voor het toestel mits het er nog goed uitziet, dan het T-Mobile restbedrag bij één van de vele online partijen die smartphones opkopen.