Film1 komt met losse streamingdienst
Rivaal voor Netflix

Film1 komt met losse streamingdienst

20-06-2018 09:53 Laatste update: 21-06-2018 11:36

Film1 gaat de concurrentie aan met Netflix en Videoland, met een streamingdienst losse on-demand films.

Tot nu toe was Film1 alleen beschikbaar via tv-aanbieders. Vanaf donderdag 21 juni is er ook een los abonnement beschikbaar, zonder tussenkomst van tv-aanbieders en met on-demand-modus. Iedereen kan dan voor 7,99 euro per maand of 79,99 euro per jaar een abonnement nemen.

De nieuwe dienst draait voornamelijk om on-demand films. Het aanbod van ruim 300 on-demand-films is te bekijken wanneer de kijker dat wil, zoals dat ook op bijvoorbeeld Netflix en Videoland gebeurt. Het gaat daarbij om nieuwe films, zoals Blade Runner 2049, Spider-Man: Homecoming en Baby Driver. Het aanbod wordt wekelijks uitgebreid. Daarnaast is ook het lineaire kanaal Film1 Premiere te zien, waar films op vaste tijdstippen uitgezonden zoals dat ook op de tv-zenders van Films1 gebeurt.

Apps en tv

Film1 is te bekijken via apps voor Android en iOS, en kan gestreamd worden via Chromecast, AirPlay, Android TV en PlayStation 4. Ook kan via de browser worden gekeken. Film1 biedt een proefperiode van een week.

De dienst richt zich alleen op de nieuwste films, en heeft speciale afspraken met filmstudio's. Daarom zijn nieuwe films vaak eerst op Film1 te zien, en komen daarna pas beschikbaar op de bredere diensten zoals Netflix en Videoland. Series biedt Film1 niet aan.

Overgenomen door Sony

Film1 kwam in 2015 in handen van Sony. Het bedrijf nam de dienst over van Liberty Global, het moederbedrijf van Ziggo en UPC. De Europese Commissie had bepaald dat Liberty Global de filmdienst moest verkopen, om toestemming Ziggo over te nemen en later met UPC samen te voegen.