Crowdfunding voor overdekt golfsurfen in Den Haag
Onder dak

Crowdfunding voor overdekt golfsurfen in Den Haag

25-06-2018 05:51 Laatste update: 05:48

Op het hippe ex-industrieterrein de Binckhorst in Den Haag wordt gewerkt aan de eerste indoor wavepool van Europa.

Voor golfsurfen ben je afhankelijk van golven, en laten die er net nou net niet altijd zijn aan onze kust. Dus stortte een clubje fanatieke surfers zich jarenlang op onderzoek en test, met als resultaat een zwembad in de voormalige Reparco-hal in Den Haag waarin je 24/7 kunt golfsurfen. Ook als er geen swell is in de Noordzee, of als het buiten stormt of vriest. Initiatiefnemer 247Waves: “De technologie is klaar om live te gaan en te zorgen dat je nog einde van dit jaar 24/7 een goede golf kan surfen.” Een golf van 1 meter hoog duurt 9 seconden en de SurfPoel produceert 149 golven per uur.

Wat er nog wel moet gebeuren is de financiering. Om de eerste wave pool, of surf poel zoals 247 Waves het noemt, mogelijk te maken is een crowdfundingactie gestart. Wie eind dit jaar lekker overdekt een perfecte golf wil rijden, reserveert nu een paar uurtjes in de pool. Inmiddels is de helft van het geld binnen met nog 7 dagen te gaan.

Voor een simpelere staande golf kun je terecht bij Dutch Water Dreams in Zoetermeer. Afgelopen voorjaar is in Langenfeld, Duitsland, de eerste drijvende surfpool geopend.

247Waves Crowdfunding SurfPoel from 247 Waves on Vimeo.