YouTubers kunnen abonnementen van 5 dollar aanbieden
Betalen voor extra's

YouTubers kunnen abonnementen van 5 dollar aanbieden

22-06-2018 19:25 Laatste update: 19:27

Populaire YouTubers met meer dan 100.000 volgers kunnen voortaan betaalde abonnementen op exclusieve content aanbieden voor 5 dollar per maand.

YouTube biedt populaire videomakers vanaf nu de mogelijkheid om betaalde abonnementen op exclusieve content aan te bieden aan hun fans. De nieuwe functie heet Channel Memberships. Betalende leden van een YouTube-kanaal krijgen toegang tot een speciale community, waar ze bijvoorbeeld exclusieve livestreams, extra video's of aankondigingen voor evenementen kunnen bekijken.

Sinds januari had YouTub al een pilot lopen voor een selecte groep contentmakers waarbij volgers hen konden sponsoren voor 5 dollar per maand in ruil voor exclusieve content, zoals badges en nieuwe emoji.

Voorlopig komen alleen YouTube-kanalen met meer dan 100.000 abonnees in aanmerking voor Channel Memberships. De abonnementen kosten 4,99 dollar per maand. Na aftrek van de lokale BTW houdt YouTube 30 procent voor zichzelf en gaat 70 procent naar de contentmakers.

Lucratief

De pilot zou voor sommige YouTubers al best lucratief zijn geweest. Zo verdrievoudigde comedian Mike Falzone zijn YouTube-inkomen en verdiende Wintergatan 50 procent van zijn YouTube-inkomen via Channel Memberships.

Volgens YouTube nam het aantal YouTubers dat een inkomen van vijf cijfers genereerde tijdens de pilot met 35 percent toe en die met zes cijfers zelfs met 40 procent.

Subscribe je ook - gratis - op het Bright YouTube-kanaal