Dit weerkanaal heeft graphics om bang van te worden
Virtuele tornado

Dit weerkanaal heeft graphics om bang van te worden

25-06-2018 14:43 Laatste update: 19:03

Afgelopen week introduceerde Weather Channel nieuwe weergraphics waarbij tijdens het weerbericht over een tornado de elektriciteitspalen en auto's virtueel door de studio vliegen.

De graphics tijdens het weer op tv zijn meestal wat saai en tam. Het Amerikaanse Weather Channel maakt daar nu korte metten mee. Het bedrijf introduceerde vorige week Immersive Mixed Reality in het weernieuws, een nieuwe broadcasttechniek met graphics waarvan je bij stormverwachtingen bijna bang zou worden.

In onderstaande video zie je hoe de weerman tijdens de uitleg over een tornado een rondvliegende auto en een elektriciteitspaal moet ontwijken die vlak voor hem op de studiovloer crashen. Op een gegeven moment lijkt zelfs een glazen wand in de studio te worden doorboord door een rondvliegende balk en explodeert het glas de studio in, terwijl de ontwijkende weerman de gevaren en gevolgen van tornado's blijft uitleggen.

De ultra-realistische graphics zijn gemaakt met dezelfde Unreal-engine bekend van de 3D-simulaties in games. De indrukwekkende beelden horen eigenlijk meer thuis in een sensationele rampenfilm dan in een weerbericht.