'Apple wil één abonnement voor series, muziek en iCloud'
Alles in 1 bundel

'Apple wil één abonnement voor series, muziek en iCloud'

28-06-2018 07:48 Laatste update: 07:59

Apple zou van plan zijn om series, muziek, iCloud-opslag en nieuws als één bundel-abonnement aan te bieden.

Het is een publiek geheim dat Apple aan tientallen tv-series werkt voor een nieuwe videodienst. Onlangs nog werd bekend dat Oprah Winfrey meerdere programma's voor Apple gaat maken. Ook werkt Apple met Steven Spielberg aan een serie, met de maker van Battlestar Galactica, de regisseur van The Hunger Games en nog veel meer.

Het was nog onduidelijk hoe Apple die series zou willen aanbieden. Apple heeft nu al twee eigen series: Planet of the Apps en Carpool Karaoke. Die zitten allebei verstopt in Apple Music. Volgens bronnen van The Information overweegt Apple echter om voor zijn nieuwe series met een nieuwe abonnement te komen.

Lagere prijs

Het abonnement zou alle onlinediensten van Apple voor één prijs bundelen, vermoedelijk goedkoper dan alle diensten los. De bundel zou Apple Music, Apple-series, iCloud-opslag en toegang tot betaald nieuws en tijdschriften bevatten.

Die laatste twee zouden onderdeel zijn van de dienst Texture, die Apple eerder dit jaar overnam. Texture is een soort variant op de Nederlandse webkiosk Blendle, maar bij Texture betalen gebruikers een vast bedrag per maand voor onbeperkt toegang tot alle deelnemende tijdschriften. Naast de bundel zou Apple alle diensten ook nog steeds los willen aanbieden.