'LG gaat OLED-schermen leveren voor iPhone'
Strijd om de schermen

'LG gaat OLED-schermen leveren voor iPhone'

29-06-2018 09:41 Laatste update: 17:32

LG gaat tussen de 2 en 4 miljoen OLED-schermen leveren voor de iPhone. Op die manier wil Apple minder afhankelijk worden van Samsung, dat nu nog de enige leverancier van OLED-schermen is voor de iPhone X.

Dat schrijft Bloomberg op gezag van ingewijden. Als Apple voor de levering van OLED-schermen minder afhankelijk wordt van Samsung krijgt Apple een betere positie bij onderhandelingen over de prijs.

Het OLED-scherm is het duurste onderdeel van de iPhone X. Vorig jaar becijferde Counterpoint Research dat Samsung 110 dollar verdient aan elke iPhone X die Apple verkoopt. Daarmee zou het toptoestel van Apple voor Samsung lucratiever zijn dan de eigen Galaxy S8.

Apple zou de eerste OLED-schermen van LG gaan gebruiken voor een van de nieuwe iPhone-modellen die het later dit jaar wil lanceren. LG zal aanvankelijk tussen de 2 en 4 miljoen schermen produceren, maar wil het liefst alle schermen voor het betreffende model leveren, al is het nog onduidelijk of het bedrijf dat kan. Apple is van plan later dit jaar drie nieuwe iPhones uit te brengen. Twee daarvan zullen voorzien zijn van een LCD-scherm.

Opsteker voor LG

Voor LG is de deal met Apple een welkome opsteker. Het bedrijf kan deze nieuwe bron van inkomsten goed gebruiken nu de omzet onder druk staan wegens de dalende prijzen van LCD-schermen, schrijft Bloomberg.

LG en Apple willen officieel geen commentaar geven op de deal. Daarnaast is Apple ook in gesprek met het Chinese BOE Technology over de levering van OLED-schermen.