Samsung-telefoons sturen spontaan foto's rond
Bizarre bug

Samsung-telefoons sturen spontaan foto's rond

03-07-2018 11:55 Laatste update: 21:39

Sommige Samsung-smartphones sturen plotseling foto's uit de fotobibliotheek naar willekeurige contacten – zonder dat de gebruiker dit weet. Er zijn nog geen meldingen vanuit Nederland over deze bug bekend.

Samsung zegt op de hoogte te zijn van de problemen en de zaak te onderzoeken. De foto's worden verstuurd via Samsungs standaard sms-app Berichten. De app laat alleen niet zien dat de foto's worden verstuurd, waardoor mensen er meestal pas achter komen wanneer de ontvanger van de foto's hen een berichtje stuurt. 

Galaxy S9

Het probleem doet zich onder andere voor bij de Galaxy S9 en S9+, en lijkt vooralsnog alleen bij Amerikaanse toestellen met een T-Mobile-abonnement voor te komen, vertelt Cella Sin van Samsung Nederland: "Er zijn nog geen meldingen vanuit Nederland of België bij ons bekend."

Samsung-gebruikers kunnen eventueel zelf maatregelen nemen om dit mogelijke probleem te voorkomen. Dat doe je door via de instellingen naar het onderdeel 'apps' te gaan en de Samsung Berichten-app daar op te zoeken. Vervolgens geef je de app geen toegang meer tot de fotobibliotheek.

Nieuwe techniek

Gebruikers op Reddit denken dat de fout in de Berichten-app iets te maken heeft met de nieuwe technologie Rich Communication Services (RCS), waarmee Android-gebruikers onderling naar elkaar sms-berichten kunnen versturen zonder dat het hun sms-bundel aantast. Onder andere in de VS is deze technologie al actief.