© Huawei

Huawei wil je oordoppen bewaren in je smartwatch
Nooit je oortjes kwijt

Huawei wil je oordoppen bewaren in je smartwatch

03-07-2018 08:45 Laatste update: 08:46

Een patent van Huawei zoekt naar innovatieve manieren om draadloze oordopjes makkelijk mee te nemen.

Fijn hoor, al die draadloze oordopjes, maar waar laat je ze? Huawei is een creatieve oplossing op het spoor: je horloge. In een (Chinees) patent toont Huawei meerdere opties om draadloze oortjes te bewaren in je smartwatch. Zo wil Huawei de oordoppen magnetisch maken en ze aan de horlogeband laten klikken.

Ook beschrijft het patent een klein opbergboxje aan de onderkant van de horlogeband. Huawei oppert zelfs de optie om de oortjes aan weerszijde van het horloge met een veersysteem vast te klikken. Dat blijkt uit berichtgeving van techsite LetsGoDigital.

Onzeker

Zoals bij alle patenten is de kans groot dat er nooit iets met deze innovaties gaat gebeuren. Eerder patenteerde Huawei een horloge waarop je kan gamen en een horloge dat letters kan projecteren op je hand.

Huawei ontwikkelt op dit moment een nieuwe smartwatch, de Huawei Watch 3. Wanneer deze verschijnt, is onduidelijk, al ligt het techevent Mobile World Congress in het voorjaar van 2019 voor de hand. De kans is klein dat een van de bovenstaande patenten dan al is toegepast.