Een man met airpods tijdens de Paris Fashion Week. Beeld © Getty Images
Een man met airpods tijdens de Paris Fashion Week. Beeld © Getty Images
Muziekdiensten

'Apple Music is Spotify in de VS al voorbij'

6 juli 2018 17:23

Apple Music heeft in de Verenigde Staten nu meer betalende gebruikers dan Spotify.

Apple Music en Spotify hebben allebei iets meer dan 20 miljoen gebruikers, maar Apple heeft er net iets meer dan zijn grootste concurrent. Dat blijkt uit vertrouwelijke gebruiksgegevens die Digital Music News heeft ingezien. Proefabonnementen zijn niet meegenomen in de vergelijking. Wereldwijd is Spotify nog wel de grootste.

Apple Music groeit snel

De Apple-muziekdienst groeit de laatste maanden aanmerkelijk sneller dan Spotify in de VS. Een grote verrassing is dat niet. Begin dit jaar meldde The Wall Street Journal al dat Apple Music maandelijks met 5 procent groeit, terwijl de abonnementsgroei bij Spotify bleef steken op 2 procent.

Apple profiteert er onder meer van dat Apple Music standaard al geïnstalleerd is op iPhones en de apps van concurrenten als Spotify of Pandora niet. Ook bracht Apple dit jaar zijn slimme speaker HomePod uit, waarop Spotify alleen via een omweg is te beluisteren.

Spotify lag deze week onder vuur vanwege het promoten van het nieuwe album van Drake, waar ook betalende leden mee lastig werden gevallen.

Miniatuurvoorbeeld
Commentaar

Spotify slaat de plank volledig mis met Drake-overkill