Kampeerders opgelet

Volkswagen komt met grotere camper

11 juli 2018 00:45

De meest iconische camper is toch wel de Volkswagen California met het hefdakje. Maar voor wie wat meer ruimte wil, is de nieuwe grote broer veel handiger.

Volkswagen toonde vorig jaar al een conceptversie van een camper op basis van de grote Crafter. De California XXL heet hij. Om een beetje van de magie van de originele VW-bus te houden is de camper in two-tone lak te bestellen. De extra ruimte zorgt ervoor dat er een badkamer is met douche en toilet en een slaapkamer achterin. In tegenstelling tot de kleinere California hoeft deze bus dus niet drie keer per dag omgebouwd te worden. Nadeel is natuurlijk dat je het hele jaar een veel grotere bus te stallen hebt.

Waar de California voor dagelijks gebruik net niet te groot is, heeft een bus van formaat Crafter (zeker met een extra hoog dak) wat meer uitdagingen. Parkeergarages zijn uit den boze en zelfs parkeren bij de supermarkt is wat onhandig. Maar onder kapitaalkrachtige babyboomers kan deze 'Crafterfornia' wel een succes worden. Na dit zomerseizoen wordt de wagen officieel gelanceerd op de Caravan Salon in Düsseldorf.

Bekijk ook onze test van de Volkswagen California uit 2014:

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Retrobusje van Volkswagen komt terug, en wordt elektrisch