'Tesla vraagt leveranciers korting op geleverde onderdelen'
Nog nooit winstgevend

'Tesla vraagt leveranciers korting op geleverde onderdelen'

23-07-2018 10:33 Laatste update: 11:42

Autofabrikant Tesla heeft een aantal leveranciers met terugwerkende kracht om korting gevraagd. In een memo vraagt het bedrijf een deel van het bedrag terug dat het betaalde voor het leveren van onderdelen. Dat geld is volgens Tesla nodig om het bedrijf eerder winstgevend te maken.

Uit de memo's zou blijken dat het gaat om betalingen van Tesla tot aan 2016, schrijft The Wall Street Journal. Het verzoek wordt omschreven als een investering in het bedrijf, waardoor zowel Tesla als de leveranciers op lange termijn samen kunnen groeien.

Tesla wil niet reageren op de inhoud van de memo, maar bevestigt aan The Wall Street Journal wel dat het met meerdere leveranciers in gesprek is om korting te krijgen. 

Rode cijfers

Het is het zoveelste hoofdstuk in het verhaal van eigenaar Elon Musk, die moeite heeft om zijn autobedrijf winstgevend te maken. Het bedrijf bestaat nu 15 jaar, maar het is nog nooit gelukt om groene cijfers te schrijven.

Vorige maand kondigde Musk al aan dat er ontslagen vallen, om de kosten te verlagen. Het afgelopen kwartaal verdubbelde de omzet weliswaar, maar ook het verlies nam toe

Musk verwacht dat het bedrijf dit jaar uiteindelijk toch groene cijfers gaat schrijven. Dat moet volgens de ceo in het derde en het vierde kwartaal gaan gebeuren.