Binnenkort te koop: een e-bike voor op het water
Over het water zoeven

Binnenkort te koop: een e-bike voor op het water

27-07-2018 17:19 Laatste update: 30-07-2018 07:27

Over water lopen is voor de meeste stervelingen een flinke uitdaging. Met de Hydrofoiler XE-1 kun je straks wel over water fietsen. De voorinschrijving voor de water-e-bike is nu geopend.

Het Nieuw-Zeelandse bedrijf Mata5 verwacht dat de eerste exemplaren van de Hydrofoiler XE-1 begin volgend jaar kunnen worden geleverd. Te laat voor wie in deze weken met tropische temperaturen op een innovatieve wijze verkoeling wil zoeken op het water. Maar helemaal op tijd voor de zomer van volgend jaar.

De 22 kilo wegende e-waterfiets blijft drijven en begint te bewegen als je gaat trappen. Qua uiterlijk heeft de Hydrofoiler XE-1 veel weg heeft van een hometrainer. Het apparaat heeft de beschikking over een motor van 400 watt en een accu voor trapondersteuning. Onder het wateroppervlak zit een propellor.

Geïnteresseerden kunnen via de registratiepagina op de site van Mata5 nu hun gegevens achterlaten. Hoeveel de e-waterfiets gaat kosten, is nog niet bekend. Maar vermoedelijk ben je met de Shuttle Bike doe-het-zelf kit (1299 euro), waarmee je elke fiets kunt ombouwen tot een waterfiets, een stuk goedkoper uit.

Deel de video