Kunstwerk van fietsen gemaakt met computerproces
Fiets-installatie

Kunstwerk van fietsen gemaakt met computerproces

05-08-2018 20:25 Laatste update: 20:24

Dit nuttige kunstwerk maakt dat de metro ook bovengronds herkenbaar is. schept orde in de chaos van geparkeerde fietsen op het Rokin in Amsterdam.

De opening van de nieuwe NoordZuidlijn metro in Amsterdam zal niemand ontgaan zijn. Dit nuttige kunstwerk maakt dat de metro ook bovengronds herkenbaar is.

Daar waar een metro je ondergronds naar je bestemming brengt, zijn bovengronds voorzieningen nodig om dat metrostation te bereiken. In Amsterdam betekent dat: geparkeerde fietsen, en veel. Bij metrostation Rokin schept de installatie Bicycloud orde in de chaos van fietsen.

Kunstenaar Tjep (Frank Tjepkema) geeft met Bicycloud een positieve draai aan de meestal als negatief ervaren ‘fietsklont’ in Amsterdam. Het 100 meter lange hekwerk is via een computergestuurd proces ontworpen en gefabriceerd. Met behulp van slechts één techniek kon zo een verfijnd en zeer gedetailleerd product worden gerealiseerd.

Je ziet een aantal witte hekwerken met lijnen en cirkels waarin je fietswielen en diamanten herkent, twee iconen van onze hoofdstad. Het hekwerk is niet een dicht hek waarachter je de fietsen verbergt, maar verzacht de chaos door het kunstwerk visueel met de fietsen te laten versmeltenHidden in plain sight.