Smartwatches Apple en Fitbit verkopen goed
Flinke groei

Smartwatches Apple en Fitbit verkopen goed

02-08-2018 10:44 Laatste update: 11:33

De verkoop van smartwatches zit flink in de lift. Fitbit zag sterke verkopen van zijn Versa-horloge en Apple zag de omzet van de Apple Watch hard stijgen.

Fitbit heeft zijn cijfers over het tweede kwartaal van dit jaar bekendgemaakt. Het bedrijf presteerde boven de verwachting van analisten en heeft dat vooral te danken aan sterkere verkopen van zijn nieuwe Versa-smartwatch. Het Fitbit-horloge kwam in april op de markt en werd volgens Fitbit in het tweede kwartaal beter verkocht dan de smartwatches van Samsung, Fossil en Garmin bij elkaar.

In totaal wist Fitbit 2,7 miljoen wearables te verkopen in het tweede kwartaal, voor een 6 procent hogere gemiddelde prijs dan vorig jaar. Fitbit-producten die dit jaar verschenen, waren goed voor 59 procent van de omzet.

Veel meer Apple Watches verkocht

Ook Apple scoort met zijn Apple Watch, zei CEO Tim Cook na de bekendmaking van zijn nieuwste sterke kwartaalcijfers. De omzet over wearables was afgelopen kwartaal 60 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. Die productcategorie bevat echter ook producten als de AirPods en Beats-koptelefoons.

De groei van de Apple Watch zelf lag rond de 45 procent, aldus Cook. Precieze verkoopcijfers van het horloge geeft Apple nog steeds niet, al is wel bekend dat het bedrijf de grootste maker van smartwatches is en ook de grootste maker van horloges.

Wear OS van Google

Marktonderzoeker IDC voorspelde onlangs dat Apple dit jaar 20,2 miljoen exemplaren van zijn Apple Watch gaat verschepen, goed voor 20,2 procent van de markt. Daarmee ligt Apple ver voor op de concurrentie: smartwatches met Googles WearOS en Android zouden dit jaar bij elkaar zo'n 13,4 miljoen exemplaren verschepen.

IDC verwacht dat het totale aantal geleverde smartwatches in 2018 op 125 miljoen komt. Dat blijft de komende jaren groeien, tot bijna 200 miljoen in 2022. Dan heeft Apple volgens IDC een marktaandeel van ruim 17 procent, maar groeit de combinatie Android en Wear OS naar ruim 18 procent.

Bekijk ook de review van de Fitbit Versa