Topmaand Nintendo

NES Classic Mini beter verkocht dan PS4 en Xbox One

2 augustus 2018 12:10

Nintendo deed het goed in juni: de Classic Mini verkocht beter dan de PlayStation 4 en de Xbox One.

Het Nintendo Entertainment System verscheen voor het eerst in 1983, maar in juni 2018 was de spelcomputer de bestverkochte, in de vorm van de Nintendo Classic Mini. Dat meldt marktonderzoeker NPD. Hoewel de Classic Mini in die maand meer verkocht werd dan de PS4 en de Xbox One, was de PlayStation 4 alsnog marktleider op gebied van omzet.

Retro-versie verkoophit

De kleine versie van de NES verscheen eerst in 2016 en was een onverwacht groot succes. Hij was meteen niet meer te krijgen en werd voor veel geld doorverkocht. Eind juni bracht Nintendo de Classic Mini opnieuw uit. De meting van NPD liep van 3 juni tot 7 juli. De Classic Mini wist zijn concurrenten dus in ongeveer een week tijd voorbij te streven.

Mario Tennis Aces

Nintendo scoorde ook de bestverkochte game van juni, met Mario Tennis Aces. Het spel werd de bestverkochte tennisgame in de metingen van NPD, dat sinds 1995 de game-industrie in kaart brengt. Nintendo was ook de bestverkopende uitgever in juni. Over de eerste helft van 2018 gezien is Ubisoft de bestverkopende game-uitgever.

Kijk ook onze video over de NES Classic Mini uit 2016.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Populaire game Fortnite nu ook op Nintendo Switch te spelen