Trekhaakhotel: slaapkamer voor achter je auto
Op auto-vakantie

Trekhaakhotel: slaapkamer voor achter je auto

07-08-2018 17:55 Laatste update: 08-08-2018 08:23

Het Hitch Hotel is een uitschuifbare slaapkamer voor op je trekhaak. Dat klinkt als een ideaal extraatje voor op vakantie.

Het Hitch Hotel is een soort skibox voor op de trekhaak, maar dan groter en uitschuifbaar. In ingeklapte vorm is het mogelijk om er drie fietsen in te stallen, of iets van vergelijkbaar formaat. Uitgeklapt heb je met toevoeging van een opblaasbaar matras een king-size bed achter het deurtje. 

Het Hitch Hotel zet je op de grond met een paar uitklappootjes. Daarna kun je ook de auto er voor wegrijden. Voor €2500 klinkt dit als een hele handige oplossing voor wie niet met een caravan of vouwwagen wil rijden, maar 's nachts wel een beetje comfort wil. Want theoretisch kun je gewoon 130 km/u rijden op de snelweg met deze unit en heb je toch een waterdicht en redelijk ruim slaapkamertje.

De montage is een probleem

Het probleem is alleen dat dit trekhaakhotel gemonteerd moet worden op een zogenaamde hitch receiver van minimaal klasse III. In de VS rijden veel mensen in een grote pick-up met zo'n vierkant gat waar een trekhaak of iets anders op gemonteerd kan worden. In Nederland zijn de meeste auto's van een trekhaak met kogel voorzien. Behalve het Hitch Hotel zul je dus hoogstwaarschijnlijk ook je auto wat moeten laten aanpassen. Check ook of je auto de dikke 100 kilo leeggewicht mag dragen.

Lees ook:

Nissan brengt elektrische camper op de markt

Volkswagen komt met grotere camper

Caravan voor achter je fiets met Deens vernuft

Volg Bright

Like ons op Facebook.

Volg ons op Twitter en Instagram.

En subscribe je op ons YouTube-kanaal.