Smart home

Ikea lanceert dit najaar slimme stekkerdozen

8 augustus 2018 19:22

Ikea brengt in oktober in Nederland slimme stekkerdozen op de markt in de Tradfri-lijn. Daartoe behoren ook al slimme lampen.

Ikea voegt in oktober slimme stekkerdozen toe aan zijn Trådfri-lijn van smarthome-producten. De versie met een afstandsbediening kost 19,95 euro, de versie zonder remote kost 9,95 euro. Dat heeft Ikea tegen Bright bevestigd.

De stekkerdozen hebben geen knoppen. Er zijn meerdere exemplaren draadloos aan één afstandsbediening te koppelen. De remotes hebben een bereik van 10 meter. Welke smarthome-systemen de draadloze stekkerdozen gaan ondersteunen, is nog niet bekend. 

Lampen

Ikea heeft al een groeiend assortiment slimme Trådfri-lampen, met verschillende fittingen, spotjes, afstandsbedieningen en sensoren. Die lampen ondersteunen ook Apple HomeKit en Amazon Alexa.

De nieuwe slimme stekkerdozen doken eerder deze week op via een Nederlandse gebruiker, die foto's op Reddit plaatste:

Ikea-speakers 

Ikea heeft deze week ook zijn Bluetooth-speakers ENEBY in Nederland uitgebracht. De twee kleine, rechthoekige speakers met een stoffen bekleding en een optionele accu zijn de eerste eigen draadloze speakers van de Zweedse winkelketen.

Optioneel zijn de speakers te voorzien van een batterijpack, waarmee je 8 tot 10 uur helemaal draadloos muziek kan luisteren. De speakers hebben maar één knop, voor het volume. De rest van de bediening gaat via een smartphone-app.

Bekijk ook onze review van de Ikea Trådfri-lampen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Eerste indruk: IKEA Frekvens, draagbare speakers met verlichting