Beeld © Brickspower
Beeld © Brickspower
RTL Nieuws

Deze draadloze oplader zuigt vast aan je telefoon

9 augustus 2018 16:14

Een écht draadloze oplader: dat belooft het team achter BricksPower. Het is een externe oplader die je op je telefoon plakt en het apparaat draadloos oplaadt. Zo hoef je nooit meer bang te zijn dat je je usb-kabel vergeet.

Een externe accu is een must geworden voor mensen die hun smartphone de hele dag door gebruiken. Neem hem mee in je rugtas en je kunt op elk moment van de dag je telefoon van extra energie voorzien. Maar de usb-kabel die daarbij hoort, daar houdt het Amerikaanse team achter BricksPower niet van. 

Daarom ontwikkelde het een draadloze oplader die je vastplakt op de achterkant van je telefoon. Door dat extra blokje kun je de gemiddelde telefoon weer voor zo'n 80 procent opladen. 

Hele kleine zuignapjes

De BricksPower bestaat uit twee delen. Het zwarte gedeelte is de draadloze oplader die werkt met Qi, de standaard voor draadloos opladen. Je telefoon moet dan ook draadloos kunnen worden opgeladen om de BricksPower te kunnen gebruiken. Onder andere de iPhone X, iPhone 8, Galaxy S7 en S8 en de Nokia 9 kunnen draadloos worden opgeladen.

Miniatuurvoorbeeld

Het zwarte deel zuigt zich met heel veel kleine zuignapjes aan de telefoon vast, ook wel bekend onder de term 'nano-suction'. De BricksPower zou dan ook gewoon aan je telefoon moeten blijven vastzitten.

Het andere oranje deel is de daadwerkelijke accu met een grootte van 2400 mAh. Iets minder dan een iPhone X en de Galaxy S8 en dus kun je die smartphones er niet helemaal mee opladen.

24 dollar

Je kunt de BricksPower op grofweg twee manieren gebruiken: door hem op de achterkant van je telefoon te plakken, of op je bureau te gebruiken als oplader. Bij laatstgenoemde koppel je de BricksPower aan de oplader in het stopcontact en functioneert hij als een normale draadloze oplader, bijvoorbeeld één die je op je bureau of nachtkastje plaatst.

Tijdens het opladen van de telefoon wordt ook de accu van BricksPower gevuld, waardoor je altijd vertrekt met een volle draadloze oplader.

Eén BricksPower kost, als je snel bent, 24 dollar (21 euro) exclusief 9 dollar verzendkosten naar Nederland. Als de eerste lading van 650 stuks is verkocht, wordt de prijs verhoogd naar 29 dollar. De draadloze oplader moet rond november bij je op de deurmat vallen.