Geen Gear

Samsung komt met nieuwe Galaxy Watch

9 augustus 2018 18:00

Samsung heeft zijn nieuwste smartwatch gepresenteerd. De Gear is niet meer: het is de Galaxy Watch.

Anderhalf jaar na de Gear S3 presenteert Samsung zijn nieuwe smartwatch. Uiterlijk is er niet veel veranderd, maar de Gear S3 was dan ook al één van de best uitgewerkte smartwatches. Ook de Galaxy Watch heeft een rond amoledscherm en lijkt van alle premium smartwatches nog het meest op een analoog horloge. Er zijn twee uitvoeringen: 42 en 46 millimeter, beide met een schermresolutie van 360x360 pixels. 

Het analoge karakter zet Samsung verder aan met een hoorbaar tikje: houd je Galaxy Watch bij je oor en je hoort de secondewijzer tikken. Ook met bandjes kun je alle kanten op. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Apple heeft Samsung bij de Galaxy Watch geen eigen systeem voor bandjes, maar kun je gewone bandjes op het horloge zetten. 

Langere batterijduur

Ook belangrijk bij een smartwatch is de batterijduur. Bij de Galaxy Watch is die 35 procent beter dan bij zijn voorganger voor 3 à 4 dagen op één lading, zonder gebruik van GPS. De Galaxy Watch loopt op de nieuwe Samsung Exynos 9110 dual core 1.15 GHz-chip. Het werkgeheugen is met 1,5 GB dubbel zo groot als bij de Gear S3.

Het horloge kan ook tijdens het zwemmen worden gedragen: de Galaxy Watch is waterdicht tot 50 meter. Het horloge bevat tal van sportfuncties, en herkent automatisch wanneer je gaat sporten. Zo hoef je er niet halverwege een warkout achter te komen dat je voortgang niet is meegenomen, omdat je de sportfunctie niet hebt ingeschakeld. Voor 's nachts bevat de Galaxy Watch een slaapmeter, die de kwaliteit van je slaap en je bewegingen in bed bijhoudt.

De Galaxy Watch is vanaf 7 september verkrijgbaar in de kleuren zwart, zilver en roségoud. Het model van 42mm kost 309 euro, voor de kast van 46mm betaal je 329 euro.

Multicharging Dock

Samsung is grote concurrent Apple voor met zijn eigen Multicharging Dock. Apple presenteerde vorig jaar naast de iPhone X een draadloos AirPower-laadmatje, waarop je een iPhone, AirPods en een Apple Watch gelijktijdig kan opladen. Dat matje is er echter nog steeds niet.

Samsung heeft zijn eigen versie, waarop je een telefoon en Galaxy Watch tegelijk kan opladen. Het is nog niet bekend wat het Multicharging Dock van Samsung gaat kosten.

Lees ook:

Samsung presenteert Galaxy Note 9 en toont slimme speaker Galaxy Home

Fortnite voor Android verschenen, eerst bij Samsung

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Eerste indruk: Samsung Galaxy Note 9

Like Bright.nl op Facebook voor meer technieuws