Galaxy's als eerste

Fortnite voor Android verschenen, eerst bij Samsung

9 augustus 2018 18:02

Fortnite is vanaf nu beschikbaar voor Android. Game-maker Epic Games start een bètaversie, die de eerste dagen alleen toegankelijk is voor Samsung Galaxy-toestellen.

De razendpopulaire game Fortnite is er nu ook voor Android. Samsung heeft de primeur: deze week start de bèta van de game en eigenaren van Samsung-toestellen kunnen er als eerste mee aan de slag. Fortnite werkt nu op alle recente high-end Samsung-apparaten: naast de vanavond aangekondigde Galaxy Note 9 en de tablet Tab S4 is de game ook te spelen op de Galaxy S9 en S9 Plus, Note 8, Galaxy S8 en S8 Plus, Galaxy S7, Galaxy S7 Edge, en Tab S3.

Fortnite is te downloaden in de Samsung Game Launcher-app, niet vanuit de Play Store zoals Android-gebruikers gewend zijn. Ontwikkelaar Epic heeft geen zin de standaard 30 procent commissie op in-app-aankopen in te leveren bij Google. Daarom omzeilt het bedrijf de Google Play Store. Epic verdient enkel met in-app-aankopen zoals skins aan Fortnite.

Enkele dagen

De exclusieve periode voor Samsung-gebruikers duurt volgens Epic slechts tot 12 augustus. Eerder ging het gerucht dat andere Android-gebruikers mogelijk tot een maand moesten wachten, dat lijkt toch anders te liggen. Epic brengt binnenkort een speciale launcher uit, waarmee spelers de game buiten de Play Store om op hun toestel kunnen installeren.

Fortnite is er al langer voor Windows, Mac, Xbox One, PlayStation 4, Nintendo Switch en iOS. Bij de laatste telling had de game 125 miljoen spelers.

Lees ook:

Samsung lanceert Galaxy Note 9 en toont slimme speaker

Samsung komt met nieuwe Galaxy Watch

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Fortnite-maker omzeilt Google: welke bedrijven volgen?