Comeback Palm?

Vreemde nieuwe Palm-telefoon te zien op gelekte foto

10 augustus 2018 16:38

Een gelekte afbeelding toont een nieuwe Palm-telefoon: een relatief klein toestel met een 3,3 inch scherm. De laatste telefoon van het merk Palm verscheen acht jaar geleden.

Palm is mogelijk bezig met een wederopstanding. Althans, onder het merk Palm maakt de Chinese fabrikant TCL binnenkort nieuwe smartphones. Dat doet het bedrijf ook met het merk BlackBerry. Een gelekte afbeelding, in handen van Android Police, toont een relatief gezien piepkleine smartphone, met de toepasselijke codenaam 'Pepito'. Het scherm zou 3,3 inch groot zijn, met een resolutie van 720p.

Ter vergelijking: veel populaire smartphones hebben een scherm van tussen 5 en 6 inch. Zelfs de originele iPhone had met 3,5 inch een groter scherm. De Palm Pepito zou worden aangedreven met een Qualcomm Snapdragon 435-chip met 3 GB werkgeheugen.

Android-telefoon

Het toestel zou 32 GB opslag hebben en een accu met een capaciteit van slechts 800 mAh. Veel smartphones hebben het dubbele of driedubbele daarvan. Pepito zou draaien op Android 8.1, en verschijnen in de kleuren grijs en goud. Het is nog niet bekend wanneer de telefoon op de markt komt, en voor welke prijs.

Roemrucht merk

Palm was in de jaren voor de smartphone één van de bekendste makers van zakcomputers, de spirituele voorlopers van de smartphone. Palm probeerde later nog mee te doen op de smartphonemarkt, met weinig succes. De Palm Pre werd een flop, ondanks ideeën die zijn tijd ver vooruit waren. Die telefoon uit 2010 gebruikte multitasking en gestures op een manier die we pas de afgelopen jaren op Android en iOS zien.

Miniatuurvoorbeeld
Kijk ook

Eerste indruk: Samsung Galaxy Note 9