Beeld © ANP
Beeld © ANP
RTL Boulevard

Fans opgelicht door nepprofiel Karen Damen

10 augustus 2018 15:57

Mocht je de afgelopen tijd een berichtje via Facebook van Karen Damen hebben ontvangen, dan is de kans groot dat je met een oplichter te maken hebt. Het is namelijk niet Karen zelf, maar iemand die haar naam gebruikt om mensen in de val te lokken. En dat is nu al meerdere malen gelukt.

Al verschillende mensen zijn geld kwijt

Iemand probeert onder de naam van Karen mensen geld af te troggelen en benadert fans via Facebook. De roodharige noemt het pure oplichterij en is er helemaal klaar mee. Haar identiteit is al vaker gestolen, maar dit vindt ze te ver gaan.

De voormalig K3-zangeres waarschuwt haar fans dan ook: "Dit nepprofiel probeert gegevens van je te verzamelen en zo fraude te plegen. Al verschillende mensen zijn geld kwijt. Reageer hier NIET op en rapporteer dit bij Facebook aub. Zodat deze gangster er nu eindelijk wordt afgegooid. Dankjewel!"

 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ex-K3 Karen Damen maakt soloplaat

Karen heeft ondertussen een klacht ingediend en er is een officieel onderzoek geopend door de afdeling cybercrime van de federale politie. “Dat is een zeer zware overtreding. 40 euro is misschien niet veel, maar als 1.000 mensen dat doen heeft die man wel al 40.000 euro opgehaald, en dat onder mijn naam. Ik vind dit écht niet oké. Er staan trouwens ook schrijffouten in en daar kan ik al helemaal niet goed tegen.”

Ze vraagt ook aan Facebook om meer aandacht te besteden aan het probleem. “Ik ben lang niet de enige die dit meemaakt, en het wordt tijd dat we er iets aan doen.”