20 euro per jaar

Online-dienst Nintendo Switch in september van start

10 augustus 2018 18:22

De online-dienst voor de Nintendo Switch is vanaf september te gebruiken en kost 20 euro jaar.

Hoewel de Nintendo Switch alweer anderhalf jaar verkrijgbaar is, was er tot nu toe nog geen echte online-dienst. Spelers van games met online multiplayer zoals Mario Kart 8 Deluxe, Splatoon 2 en Mario Tennis Aces konden voorlopig wel online tegen elkaar spelen en hoefden daarvoor niet te betalen.

Vanaf september kost dat online spelen geld: de dienst Nintendo Switch Online kost 4 euro per maand, 8 euro per kwartaal of 20 euro per jaar.

Savegames in de cloud

Naast de mogelijkheid om online te spelen, biedt de dienst ook de mogelijkheid om savegames in de cloud op te slaan. Prettig, want nu heeft de Switch nog geen manier om de voortgang elders dan op het apparaat te bewaren. Gaat de Switch stuk of wordt hij onder garantie vervangen, dan zijn spelers al hun saves nu nog kwijt.

Net als de online-diensten voor de PlayStation en Xbox biedt ook de dienst voor de Switch gratis speelbare games. Het gaat om Nintendo-klassiekers zoals Super Mario Bros. 3 en The Legend of Zelda. Die oude games worden voorzien van een nieuwe opties voor multiplay.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Retro-Nintendo beter verkocht dan PS4 en Xbox One