Allestoringen.nl houdt klachten bij over tal van bedrijven. Beeld © Getty Images
Allestoringen.nl houdt klachten bij over tal van bedrijven. Beeld © Getty Images
Nieuws

Storingswebsite Allestoringen.nl overgenomen door Amerikaans bedrijf

14 augustus 2018 10:15

De Nederlandse storingswebsite Allestoringen.nl wordt overgenomen door het Amerikaanse Ookla. Het is onbekend wat Ookla heeft betaald voor de overname.

Ookla neemt zowel Allestoringen.nl als de internationale variant downdetector.com over, meldt het bedrijf op zijn website.

Allestoringen.nl houdt storingen bij op basis van klachten op sociale media. Het houdt meldingen van klanten van een groot aantal diensten bij: van webshops als Bol.com en sociale media als Twitter en Facebook tot telecomproviders als KPN.

De website wordt door veel consumenten gebruikt om te kijken of zij de enigen zijn die een bepaalde dienst niet kunnen bereiken, of dat ook andere mensen er last van hebben. Ook media maken veel gebruik van de website om te kijken of er grote storingen zijn, zoals onlangs bij Vodafone waardoor veel mensen en bedrijven uren telefonisch onbereikbaar waren. 

Oprichter blijft werken bij bedrijf

Allestoringen.nl werd in 2012 opgericht door oud-journalist Tom Sanders. Hij was eerder hoofdredacteur van techwebsite Webwereld. In 2013 ging hij internationaal met zijn bedrijf en lanceerde hij Downdetector.com onder meer in de Verenigde Staten.

De beide websites blijven volgens Ookla zelfstandig werken en beschikbaar voor zowel zakelijke bezoekers als voor consumenten. Emerce meldt dat Sanders bij het bedrijf blijft werken.