De beste nieuwe game-accessoires van Gamescom 2018
Game-hardware

De beste nieuwe game-accessoires van Gamescom 2018

22-08-2018 22:17 Laatste update: 23-08-2018 18:51

Op Europa's grootste gamebeurs, de Gamescom in Keulen, zijn veel nieuwe accessoires voor gamers gepresenteerd. Dit waren de favorieten van gamesjournalist Jan Meijroos.

Xbox One PUBG's draadloze controller

Voor de release van Fortnite had iedereen het over PUBG en die Battle Royale-game is nog altijd erg populair bij pc- en Xbox-gamers. En dus komt Microsoft met een limited-edition Player Unknown's Battlegrounds draadloze Xbox-controller (64,99 euro). Bevalt het design je niet? Dan mag je zelf aan de gang bij het Xbox Design Lab waar je online je eigen, unieke custom Xbox One-controller mag samenstellen. De dienst is uitgebreid met nog meer opties.

Alienware 15 en 17 gaming-laptops

Dell en Alienware hadden heel wat hardware naar Keulen meegebracht. De blikvangers waren de Alienware 15 en 17 gaminglaptops. Deze beschikken nu over led-verlichting op elke toets voor meer dan 80 biljard lichtcombinaties (!) met ontelbare effecten en modi. Funky! De keyboards zijn flink verbeterd en bieden meer dan 100 toetscommando’s met een razendsnelle respons. 

NACON Daija Arcade Stick

Echte liefhebbers spelen fightinggames met een arcade stick met met de release van Soul Calibur VI aan de horizon, is het nu wellicht een mooi moment voor de Daija Arcade Stick die in samenwerking met met Marie-Laure ‘Kayane’ Norindr is ontworpen. Norindr is professionele speler, tv-presentator en eSports-specialist en voorzag de makers van de nodige feedback.

De stick is exclusief voor de PlayStation-spelcomputers. Alle PlayStation 4-navigatieknoppen zijn dan ook geïntegreerd in het bedieningspaneel, inclusief het touchpad. Daarnaast kunnen spelers het platform kiezen (PS4 of PS3) en de configuratie van de joystick (links/rechts of richtingsknoppen). Dankzij bijgeleverde joysticks (balltop en battop), twee faceplate-artworks en schroevendraaier, kunnen gamers de fightstick naar eigen wens aanpassen.

De NACON Daija Arcade Stick komt in het najaar beschikbaar voor de adviesprijs van 199,90 euro.

Razer Raiju PS4-controllers en Thresher-headset

Razer introduceert in Keulen twee nieuwe PS4-controllers en een nieuwe koptelefoon. De modulaire Raiju Ultimate beschikt over bekabelde en draadloze connectiviteit, een ergonomische vorm en een groot aantal aanpassings- en verlichtingsmogelijkheden. Daarnaast zijn de analoge sticks en D-pad verwisselbaar. Zo is de controller helemaal aan te passen naar je eigen voorkeuren of type spel. De Raiju Tournament Edition is een soberdere variant.

De Tresher-koptelefoon voor de PlayStation 4 werkt via een draadloze 2,4 GHz-verbinding of een bekabelde 3,5 mm-verbinding. De headset kent een uitschuifbare microfoon, leren oorschelpen van traagschuim en een frequentiebereik van 12 tot 28.000 Hz. Bedraad is de Razer Thresher overigens ook gewoon te gebruiken met een pc, Nintendo Switch en andere apparaten die zijn uitgerust met een 3,5 mm audiopoort.

De Raiju Ultimate (€199.99), Raiju Tournament Edition (€149.99) en de Thresher voor PS4 (€129.99) zijn vanaf heden te koop via Razer.com en komen later via andere kanalen beschikbaar.

HP's OMEN Mindframe-headset

HP's gamingmerk heet OMEN en op Gamescom toonde de fabrikant onder andere de OMEN Mindframe Headset: 's werelds eerste koptelefoon met gepatenteerde, thermo-elektrische technologie. Zo krijg je nooit meer warme, rode oortjes tijdens het gamen. Bijkomend voordeel: hij zit ook nog lekker en het geluid klonk prima. De headset verschijnt in oktober en kost 199.99 dollar.

Logitech G PRO Wireless Gaming Muis

De nieuwe draadloze gamingmuis van Logitech is ultralicht: slechts 80 gram. Volgens Logitech is dat te danken aan een 1 mm dunne constructie en het unieke endoskelet-ontwerp. Op prestaties heeft hij niet ingeboet. De muis heeft een optische 16K-sensor voor 'de ultieme sensorsnelheid, nauwkeurigheid en reactietijd', stelt de fabrikant. Die sensor bevat een geheel nieuwe lens en een bijgewerkt algoritme voor ultra-nauwkeurige tracking.

De muis heeft verwijderbare knoppen aan de linker- en rechterkant die hem tweehandig maken. Alle knoppen en de RGB-verlichting kunnen worden aangepast met de software. De Logitech G PRO Wireless Gaming Mouse kost €149.