'Microsoft gaat Xbox One als abonnement aanbieden'
Gamen voor maandbedrag

'Microsoft gaat Xbox One als abonnement aanbieden'

23-08-2018 12:42 Laatste update: 12:42

Microsoft zou de Xbox One in abonnementsvorm willen aanbieden, waarbij gamers de spelcomputer in twee jaar afbetalen.

Bij telefoons is het normaal: een abonnement nemen op een dienst en het benodigde apparaat in maandelijkse termijnen in twee jaar tijd afbetalen. Microsoft wil hetzelfde gaan doen met de Xbox One, zeggen bronnen tegen Windows Central. Een nieuwe abonnementsdienst koppelt een Xbox One S of One X met een onlinedienst Xbox Live en Game Pass, een soort Netflix met Xbox-games.

Microsoft zou een bundel met de Xbox One S, Xbox Live en Game Pass willen aanbieden voor 22 dollar per maand. Met een duurdere, krachtigere Xbox One X zou het abonnement 35 dollar per maand kosten. In beide gevallen is dat goedkoper dan het kopen van een losse Xbox, abonnement op Xbox Live en abonnement op Game Pass. Met een Xbox One S bespaart een abonnement iets meer dan 60 euro, met een Xbox One X is het abonnement 18 euro goedkoper dan alles los.

Games streamen

Er gaan al langer geruchten dat Microsoft meer wil doen met abonnementen. Het bedrijf zou ook aan een gamestreamingdienst werken, waarbij een volledige Xbox niet nodig is. Games zouden dan worden afgespeeld op computers van Microsoft en naar een goedkoop kastje bij de gamer thuis worden gestreamd.