Eerste indruk Poké Ball Plus: leuker dan ik had gedacht
Curveball ⚾️

Eerste indruk Poké Ball Plus: leuker dan ik had gedacht

24-08-2018 10:01 Laatste update: 18:14

De Poké Ball Plus is een accessoire waarmee je de nieuwe Pokémon-games voor de Nintendo Switch kan spelen. Jan Meijroos gooide er als een van de eersten mee en dat beviel goed.

De Poké Ball Plus ligt zwaarder in de hand dan je zou denken. Niet zo vreemd, want het apparaatje moet dezelfde functionaliteiten als een Joy-Con-controller hebben. Het bolletje is van een licht mat materiaal gemaakt en ligt daardoor stabiel in je hand. Uiteraard komt-ie met een beschermingslusje die je om je pols en je ringvinger doet, zodat je zeker weet dat je de Poké Ball Plus niet door je dure 4K OLED-tv gooit.

Met het pookje op de Poké Ball Plus stuur je je trainer door de speelwereld heen van Pokémon: Lets Go, Pikachu en Pokémon: Lets Go, Eevee, de twee nieuwe Pokémon-games voor de Switch. Het pookje geeft bovendien licht - in verschillende kleuren - en laat je door menu's scrollen. Een actie invoeren doe je door op het pookje te drukken.

De twee Pokémon-games voor de Switch zien er trouwens fantastisch uit. De cel shading look is ver verwijderd van de verouderde beelden op de handhelds van Nintendo. Kortom: Pokémon heeft er nog nooit zo goed, vol, scherp en kleurrijk uitgezien, zelfs niet in de tekenfilmserie.

Gooien als dartpijltje

Het leukste is het feit dat je daadwerkelijk met de Poké Ball Plus mag gooien om de genadeklap uit te delen wanneer je met een te vangen Pokémon hebt geknokt. Hierbij is het de bedoeling om de Poké Ball Plus als een soort dartpijltje richting de Pokémon te gooien voor optimaal resultaat.

Is het raak, dan is de Pokémon voor jou en hoor je het specifieke geluid van het bewuste wezen uit je Poké Ball Plus komen.

Pokémon Go

Bijkomende bonus: de Poké Ball Plus werkt ook met de smartphone-game Pokémon Go. En de Pokémon die daar vangt, kun je overhevelen naar Lets Go, Pikachu! of Pokémon: Lets Go, Eevee! en vice versa.

Los kost de Poké Ball 54,99 euro. In een bundel met een van de Pokémon Switch-games betaal je 109,99 euro.