© Magic Leap

Oculus-oprichter: Magic Leap is 'trieste bende'
Gehypte AR-bril

Oculus-oprichter: Magic Leap is 'trieste bende'

27-08-2018 12:09 Laatste update: 13:13

De oud-baas van virtual-reality-bedrijf Oculus, Palmer Luckey, noemt de nieuwe augmented-reality-bril van de gehypte startup Magic Leap 'a Tragic Heap'. "Het is bijna niet te gebruiken."

Palmer Luckey, de voormalige oprichter van Facebooks VR-bedrijf Oculus, heeft weinig goeds over voor de augmented-reality-bril Magic Leap in een review op zijn blog. "Het is nog minder dan een functionerende ontwikkelaarskit. Het is meer een flashy gehypet apparaat dat je bijna niet kan gebruiken op een zinvolle manier."

Volgens Luckey heeft de gehypete bril ervoor gezorgd dat er alleen maar naar de Magic Leap geld ging en niet naar andere AR-projecten. Maar het maakt de hype totaal niet waard. "Het levert zo goed als geen enkele van de beloftes in." 

Slechter dan de HoloLens

Zo werkt volgens Luckey de controller traag en slecht, vooral als er in de kamer grote stalen objecten bevinden. "Hij is soms een beetje beter dan de Microsoft HoloLens, maar ook vaak een beetje slechter."

Magic Leap kreeg de afgelopen jaren bijna 2 miljard dollar aan investeringen, onder meer van Google en de Chinese e-commercereus Alibaba.

Weg bij Oculus

Luckey werd bekend toen 'zijn' Oculus Rift in 2012 2,5 miljoen dollar ophaalde bij een Kickstarter-campagne. Twee jaar later verkocht hij het bedrijf voor 2 miljard dollar aan Facebook.

Vorig jaar maart stapte Luckey op bij Facebook, nadat bekend was geworden dat hij onderdeel was van een groep die nadelige fotobewerkingen maakte van toen nog presidentskandidaat Hilary Clinton.